Bloggen er flyttet

Bloggen er flyttet hit

Maling av huset nærmer seg slutten

img_6775

Juli 2016

Som om vi ikke hadde nok å holde på med inne, har vi også valgt å male huset denne sommeren.;-)
Det er jo like greit å ta det i samme slengen når man holder på med totalrenovering innvendig også. Når det gjelder valg av farge, er det flere forhold vi har tatt hensyn til. I og med at vi bor i en tomannsbolig, er vi fire personer som må bli enige. Vi har vært innom flere ulike farger, men det tok ikke lang tid før vi var enige om denne gråfargen. Vi har også sett på hvilke farger som befinner seg i nabolaget. Det er flere som har valgt å gå for grå, men en lysere variant. Vi valgte derfor bevisst mørk grå for å skille oss litt ut fra de rundt oss. Vi har testet et par-tre gråfarger før vi landet på denne. Den første, den vi også har på barnas dukkestue, ble litt for lys når den kom på husveggen. Den andre vi prøvde ut ble for blåaktig, men denne gråfargen ble akkurat sånn vi hadde sett for oss.
Gjerdet trengte jo også et strøk maling, og hvit ble et naturlig valg til den grå husfargen


Gress har vi også endelig på plass:-)

img_6770

img_6795

Barna synes det er veldig stas å få hjelpe til med malingen!

 

#totalrenovering #malingavhuset #maling #tabarnamed #oppussing

Bilder fra kjelleren

Her er kommer oppdaterte bilder fra totalrenoveringen vår i kjelleren:-)

Fra peisestua har vi valgt å slå ut veggen og lager dør og et inngangsparti,

Det har blitt gravd ut et helt nytt rom under terassen. Håndverkerne har gjort dette for hånd!!

Varmekabler blir lagt i hele inngangspartiet og i trappa.

Trapp ned til kjellerinngangen med varmekabler.

Inngangspartiet blir isolert og vegger blir murt opp.

Inngangspart inn til kjellerstua. Gipsvegger er kommet opp!

Vårt soverom. Vinduer er nå satt inn!

Nora sitt rom med vindu!

Vaskerommet, her er alt kablet opp.

Kjellerinngangen, trappa ferdig murt.

Badet flislegges videre!


Dusjvegger lages av litexplater og flislegges


Toalettområdet er flislagt

Dusjen er ferdig flislagt

Det lages en benk til vask

Denne uka er det planlagt å legge alle gulv, før alle rom blir malt. Om ikke lenge kan vi endelig flytte ned:-)

#totalrenovering #oppussing #utgravingavkjelleren #kjeller #renovering

 

 

,

Litt av et mareritt!!!

15.07.16

Jeg kan ikke tro hvor lenge det er siden forrige oppdatering! Men når sant skal sies har vi vært gjennom et lite mareritt av utfordringer. Man skulle jo tro at det holdt med alle utfordringene vi støtte på med alt vannet i kjelleren, men neida, det stoppet ikke der..

Det som skjedde var, at på slutten av dreneringen, klarte han som vi ikke ga jobben videre, å kappe over naboens vannledning og det ble starten på det verste marerittet! Han stakk jo og vi ble sittende igjen med en oppgravd hage og ødelagte rør. Det viste seg at det også var blitt en lekkasje på det kommunale rørsystemet, og det kan ikke hvilket som helst gravefirma fikse, kun firmaer som har spesiell gravetillatelse. Å få tak i et slikt firma, midt i høysesongen for gravearbeider, var ikke bare bare. Veldig få hadde kapasitet, og vi skjønte raskt at dette kom til å bli en dyr affære. Til slutt klarte vi å få tak i et firma som kunne skvise oss imellom og rydde opp i dette før sommerferien startet for fullt! Heldigvis!

Firmaet som påtok seg jobben, kom raskt igang, og de virket veldig flinke, men vi syntes det tok særdeles lang tid! At sjefen plutselig gikk bort fra fastpris til timespris, skjønte vi også raskt hvorfor.. Vi ble hele veien underrettet hvor mye det omtrent ville komme på, men det ble stadig mer, og ikke i våre villeste fantasier ville vi gjettet at det kom til å bli sååå dyrt! Dessverre visste de hvor kinkig situasjon vi var i og de visste at det hastet, så vi føler nok dessverre at de utnyttet situasjonen, fordi vi heller ikke har peiling på det området, og ingenting å sammenligne det med. Men når prisen kommer på 200 000kr mer enn de først anslo, og 150 000kr mer enn hva andre har tilbudt for jobben, skjønner også vi at vi blir utnyttet. Til slutt var vi bare så drittlei og irriterte på de og ville bare ha de bort fortest mulig!


Da de endelig var borte og vi kunne legge gress og få tilbake hagen vår igjen, var vi så utrolig lettet og kunne puste ut igjen. Så det har vært litt stress her. Btw. er vi også snart i mål med maling av huset, og resultatet blir bra, synes vi selv ihvertfall;-)

Barna og jeg måtte reise bort en tur, fordi det tilslutt ikke var noen steder igjen å oppholde seg for barna utendørs. Så vi fikk tatt en snartur på fjellet og noen dager på Sørlandet, så litt ferie fikk vi hatt, mens far i huset har stått på døgnet rundt hjemme❤️

Immellomtiden har heldigvis ting gått litt raskere i kjelleren, og nå er det like før vi kan flytte ned dit. Legger ut oppdaterte bilder imorgen:-)

Natta fine følgere😘 #

#graving #totalrenovering #dreneringskatastrofe #utfordinger #oppussing #mareritt #håndverkeresomvetåtasegbetalt #læravvårefeil #oppussingssmell #budsjettsprekk #godtmedferie

 

Verdens minste WIC!

20.06.16

Denne uka har det blitt jobbet mest med det elektriske og de har gravd det siste klart til det skal støpes betong i inngangspartiet. Når det gjelder det utvendige i hagen, venter vi dessverre fortsatt på et firma som har den riktige gravetillatelsen har tid til å ta vårt prosjekt midt i høysesongen. Ganske frustrerende, må jeg innrømme, for hagen ser fortsatt ut som et gjørmehav! Vi bor i en tomannsbolig, og dessverre er det naboen sin hage det har gått utover, så vi føler ganske mye press på akkurat det.

Badet har de også kommet et stykke videre på, men det går i rykk og napp, fordi flisleggeren, som forøvrig er kjempeflink, ser ut til å jobbe på flere prosjekter på en gang, altså kommer han ikke hver dag til oss. Men, dusjvegger er kommet opp, og neste trinn blir å flislegge de på begge sider.

Veggen til walk-in-closet er også kommet opp den siste uka, og her får jeg en utfordring! Pga at det kommer i konflikt med døra inn til soverommet (som må stå der pga at den ellers kommer i konflikt med trapp ned fra 1.etg) blir det ikke 2m bredde, som jeg hadde beregnet, men kun 1,15m😱 Veggene i kjelleren blir generelt veldig tykke, godt isolert til og med på innerveggene, så vi kommer ikke til å fryse der nede, men vi mister dessverre ganske mye mer i areal enn vi antok. Så da er det bare å starte planleggingen på nytt av WIC ihvertfall🙄

Det jobbes med det elektriske anlegget


Et helt nytt rom under terassen, tenk at dette er gravd ut for hånd!

Pukk og isolasjon i gangen

Inngangspartiet til kjelleren!

Hagen ser fortsatt ut som et gjørmehav!

 

 

Men ny farge på husene hjelper ihvertfall litt…

Prøver å gjøre det beste ut av hagen som er igjen


Dusjvegger på vei opp


Her blir det benk til servanter!


Walk in closet!  Så utrolig lite det blir🙉🙈


WIC

#utfordring #verdensminstewalkincloset #oppussing #renovering #utgravingavkjeller #totalrenovering

Badet flislegges

13.06.16

Hei igjen:)

Først og fremst, tusen takk for at dere leser bloggen min, det setter jeg stor pris på🙏🏻❤️

Akkurat nå er vi inne i en fase hvor jeg føler at ting går veldig sakte, samtidig som det også går litt fort🙈 Sjefen for entreprenørfirmaet har vært på ferie i en uke nå, og selv om det fortsatt er folk å jobber her, er det den jobben som ikke synes så godt som de tar seg av. Ganske mye graving av lysgraver til vindu, men også sparkling av vegger, som må gjøres flere runder. Men flisleggeren kom og startet jobben på badet i helgen, og da så vi plutselig rask framgang! Å være flislegger må være en takknemlig jobb, stort sett, tenker jeg, for her får man raskt resultater, det vises jo så godt den jobben de gjør😃 Her kommer noen oppdaterte bilder fra kjelleren.

Badet kveld 1 etter at flisleggeren har gått. Mye gjort på en dag. Som dere ser, går vi for grå og hvite fliser, faktisk helt motsatt av de jeg egentlig hadde bestemt meg for, men ombestemte meg i siste liten og gikk for tidløse farger. Jeg er veldig fornøyd med det valget! Og det blir mye enklere å komplementere med andre ting. Her ser dere starten på dusjhjørnet! Jeg gleder meg veldig til å vise dere når resten av det dusjhjørnet blir ferdig, det tror jeg blir kjempebra!


Ved utgangen av badet på Venstre side, skal varmtvannsberederen stå, så den kommer dessverre til å spise mye av plassen, men jeg tror vi har funnet en løsning som skjuler den mest mulig.

Rett frem her, under vinduet, skal vi ha badekar. Gjett om jeg gleder meg! DET har jeg nemlig drømt om i ihvertfall ti år nå😍

Her er vaskerommet, det blir faktisk ganske stort, og det er det flere grunner til. Det skal jeg fortelle mer om senere:)


Her er Noras rom, ferdig sparklet, men foreløpig ikke gravd ferdig lysgrav enda.

Noras rom

Her er kjellerstua. Her har vi fått en inngang, en spontan men smart ide som kom fra Magnus.

Her ser dere inn i masterbedroom! Det blir sååå lite at til og med jeg er spent på hvordan det blir til slutt;-)


Dette er under terassen, og det blir en større gang utenfor kjellerstua. Helt utrolig at de har gravd alt dette for hånd💪🏼

Utgang fra kjelleren, her skal det støpes trapp.

Badet etter dag 2 med flislegging.


Fortsatt endel igjen, men imponerende  hvor mye en person har fått til på to ettermiddager/kvelder.

Lysgrav utenfor Noras rom er ferdig gravd.

Heng med for fortsettelsen☺️

#oppussing #renovering #håndverkereihus #prosjekt #totalrenovering #utgravingavkjelleren

Nå har mye skjedd!

06.06.16

Når jeg ser tilbake på bildene fra forrige oppussingsoppdatering, har det skjedd utrolig mye sist. Nå er det veldig spennende å gå ned i kjelleren å titte hver eneste kveld og vi har tatt bilder hver dag for å vise utviklingen, men det hadde nok blitt ganske kjedelig å lese for dere hver eneste dag🙉🙈😅 Derfor har jeg samlet opp alle bilder fra den siste halvannen uka,

Stendere til vegger kommer på plass


Vegger kommer på plass

Det elektriske må også på plass

Vegger på Noras rom

Kasser i taket til alle spotter som skal i taket


Badet i utvikling

Masse opplegg til det elektriske

Kjellerstua

Mye elektriske kabler og systemer som må på plass på et bad.


Vaskerommet


Vaskerommet


Masterbedroom

Mengder av kabler til alt det elektriske

Vegger i gangen begynner å komme på plass

Kjellerstua


Vetle sitt rom

Trappa til 1.etasje er borte, her skimter vi trappa opp til 2.etasje

Vetles rom


Vaskerommet

Magnus fikk en ide om å grave ut under terassen, for å få litt mer  Lagringsplass


Vaskerommet

Dør fra under Terasse og inn til kjellerstua slås ut


Døra slått ut


Her var trappa ned til kjelleren


Badet snart klart for flislegging


Gangen

Badet gjøres klart for flislegging

Noras rom


Døra ut fra kjellerstua


Badet gjort klart med membran


Plutselig fikk vi en ekstra gang også:)

Der traff de også på vannet

#oppussing #renovering #totalrenovering #kjellerutbygging #håndverkereihus

Pang sa det!

Her om dagen sto jeg og laget mat mens barna lekte i hagen. Vi skulle ha lasagne, så jeg forvarmet ovnen som vanlig. Maten var nesten ferdig og klar til å settes inn i stekeovnen, da det plutselig smalt! Det hørtes ut som noe falt i gulvet og knuste. Jeg kikket meg rundt i hele kjøkkenet, ingenting! Så gikk jeg på stua og så om det var der noe hadde falt ned..ingenting! Hæ? Hva var den lyden da? Jeg åpnet komfyrdøren for å sette inn maten, og der var det! Glasskår i hundretusenvis av småbiter! Stekeovnen hadde eksplodert?? Jeg fant svaret på gåten etterhvert. Det ene varmeelementet inne i ovnen, hadde seget ned og utover og traff til slutt døra, som da eksploderte av den sterke varmen. Hvordan er dette mulig? Komfyren fra Siemens er riktignok fra ca 2005/2006 ish, men jeg hadde aldri gjettet at noe sånt kunne skje! Vi skal uansett få nytt kjøkken nå hvert øyeblikk og vi gikk faktisk og krysset fingrene for at vår Siemens oppvaskmaskin, som også synger på siste vers, skulle holde ut til det nye kjøkkenet er på plass! Men så var det komfyren som kapitulerte først, den så vi ikke komme! Lærte noe nytt da..glasset i døra består faktisk av tre glass, og ikke to som jeg trodde😅

#siemens #eksplosjon #komfyr #hvitevarer #glederosstilnyttkjøkkkenerpåplass #velgerikkesiemensnestegang

Sommerfest i barnehagen!

går var det sommeravslutning i barnehagen og for en fantastisk fest det var! Barnehagen badet i sol, spente barn som gledet seg til å spille skuespill løp rundt, mammaer, pappaer, søsken og besteforeldre grillet og koste seg mens de ventet på at forestillingen skulle starte. Mormor og farmor kom også med buss og tog for anledningen, noe både barna og vi voksne satte stor pris på!

I år har barna jobbet med Astrid Lindgrens verden som tema i barnehagen og vi skulle få se klipp fra både Emil, Madicken, Ronja Røverdatter og Pippi. Alle barna på begge avdelinger blir tildelt roller og replikker. Selv hadde vi to barn som skulle på scenen! Vetle skulle, sammen med resten av småbarnsavdelingen, være «rumpenisse» i Ronja Røverdatter, mens Nora hadde rollen som Pippi Langstrømpe!

Forestillingen var kjempebra og det var tydelig at de hadde øvet mye på det! Barna strålte på scenen og som foreldre og besteforeldre var vi naturligvis veldig stolte☺️


 

Nå gjelder det å henge med i svingene!

26.05.16

For nå går det unna med oppussingen👏🏼

Fra og ha hatt ganske stillstand i lengre tid, skjer det store forandringer fra dag til dag og plutselig må vi ta stilling til ulike ting hver dag, som blant annet elektriske punkter, dvs stikkontakter, spotter o.l. fordi elektrikeren trenger å få lagt opp all strømmen. Vi må også være helt sikre på at vegger skal være akkurat der hvor vi har tenkt, og evt innebygde skap, fordi når snekkeren har begynt jobben med å sette opp vegger, er det for sent å ombestemme seg. I planleggingsfasen vurderte vi også fram og tilbake om vi skulle ha en eller to vasker på badet, og gikk til slutt for kun en vask. Men så begynte vi nå igjen å tenke gjennom det en gang til og fant ut at det egentlig kunne være lurt å ha to vasker allikevel. Kom da samme dag ned i kjelleren og så at vi var en dag for sent ute, fordi rørleggeren allerede hadde lagt opp til en vask😬 Nå går det nok uansett bra å koble til to vasker til det ene uttaket, så det er ikke helt krise på det området. Men vi vurdererte faktisk igår kveld om vi skulle flytte den ene begge veggen slik at vi kan få et innebygd skap på den ene siden og tenkte å si ifra om det imorgen tidlig, men da vi kom ned etter at de hadde gått hjem ikveld, ser vi at det er for sent, fordi elektrikeren allerede har vært der idag og lagt opp ledninger overalt der det skal være og de vil da komme i konflikt med skapet. Jaja, det er ikke verdens undergang det, men nå gjelder det å være skjerpet og henge med i svingene. Men det klager vi IKKE på☺️

Her er noen bilder fra igår:

Stenderverket er kommet på plass!

Og et par bilder fra idag:


Hurra! Vi begynner å. Få vegger👏🏼👏🏼

Heng på for videre oppdatering om ikke lenge:-)

#oppussing #renovering #utbygging #oppbygging #kjeller #håndverkereihus #utgraving #prosjekt